Recensie

Recensie

‘Oh Lucy!’: grappig met scherpe randjes

Foto Helmut Newton

Als Setsuko door nichtje Mika wordt gevraagd of zij haar Engelse lessen wil overnemen, stemt Setsuko in. En dan gebeuren er vreemde dingen. De Amerikaanse leraar John geeft haar een blonde pruik en een nieuwe naam, Lucy. Als Mika met John meegaat naar de VS, reizen Setsuko en haar zus hen achterna. Mika blijkt John alweer verlaten te hebben, maar waar is ze? Oh Lucy! krijgt meer en meer scherpe randjes. Naast een grappige schets van de cultuurverschillen tussen Japan en Amerika is de film een karakterschets van Setsuko, die werkt als kantoorloonslaaf. Het omarmen van haar blonde alter ego Lucy zet Setsuko’s bevrijding in gang. Met soms onvoorziene gevolgen.

Film: komedie
Oh Lucy! Regie: Atsuko Hirayanagi. In: 19 bioscopen

●●●●