Recensie

Recensie

Méér echte Mozart in ‘La clemenza di Tito’

La clemenza di Tito bij De Nationale Opera biedt méér echte Mozart dan anders. Dirigent Teodor Currentzis schrapte veel recitatieven en zette daar stukken Mozart-op-zijn-mooist voor in de plaats. De uitwerking is zo muzikaal en eigen, dat je je meteen gewonnen geeft. De kluwen van politiek en verraad die La clemenza bepaalt, verplaatste regisseur Peter Sellars naar een fictief heden. De barmhartige heerser Titus neemt vluchtelingen op, maar zijn vriend Sextus gespt toch een bomgordel om om hem te vermoorden. De boodschap: terreur is van alle tijden, barmhartigheid heeft de toekomst (of zou die moeten hebben).

Opera
La clemenza di Tito door De Nationale Opera / MusicAeterna. Nationale Opera, A’dam, T/m 24 mei. operaballet.nl

●●●●●