‘Chocolade is mijn guilty pleasure’

‘In Londen werkte ik voor een platenlabel. Ik mocht een nieuwe streamingdienst voor klassieke muziek opzetten. Zo ben ik anderhalf jaar geleden in Nederland beland”, zegt Sharri Morris (32).

Vleesvervangers, glutenvrije pasta en cider zonder alcohol. Is dit niet een tikje overdreven?

Lachend: „Je kunt me pakken op de reep Tony’s Chocolonely. Een guilty pleasure. Ik let heel erg op mijn voeding, maar af en toe heb je gewoon zin om een reep chocolade naar binnen te werken. Niks mis mee.”

Hoe ziet een gemiddeld avondmaal eruit?

„Ik eet veel curry’s met bruine rijst. Of ik gooi verschillende soorten groenten in een wokpan en eet er zoete aardappel of een andere vleesvervanger bij. Meestal kijk ik wat er in de aanbieding is. Daar probeer ik iets van te maken.”

Heb je eerder wel vlees gegeten?

„Begin dit jaar ben ik vegetarisch gaan eten. Ik ben net terug van een wereldreis van drie maanden. In India heb ik drie weken een yogaopleiding gedaan. We kregen daar drie keer per dag vegetarische curry voorgeschoteld. Lekker, maar ook een beetje eentonig. Toch probeer ik door te gaan met het alcohol- en vleesvrije dieet dat ik daar had. Ik voel me fitter en heb meer energie.”

Je zal Nederland wel gemist hebben.

„Ja. En dan vooral mijn vrienden. Ik zie mijn familie in Engeland niet vaak. Gelukkig heb ik hier mensen om mij heen die het leven kleur geven. Zij zijn de Amsterdamse familie.”