Beveiliging

Omzet van veiligheidsbranche liep met 3 procent terug in 2017

De Nederlandse veiligheidssector deed het vorig jaar slechter dan de rest van de economie. Zowel de werkgelegenheid als de omzet in de branche liep terug ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit de jaarlijkse monitor van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Door de verhoogde terreurdreiging en de vluchtelingencrisis was 2016 juist een recordjaar. Er werkten toen een kleine 30.000 mensen in de beveiliging, ten opzichte van nog geen 28.000 vorig jaar. De omzet daalde in 2017 met 3 procent naar 1,4 miljard euro. Met de teruggang wordt het vermoeden bevestigd dat de groei van 2015 en 2016 incidenteel was. De verwachting voor dit jaar is beter, al is de markt voor reguliere beveiliging „flink verzadigd”, aldus de branchevereniging in een persbericht. (NRC)