Thuiskok

Truffels van tahina

Silan is Israëlische dadelmelasse en rauwe tahina is de pasta van vermalen sesamzaadjes, dus zonder toevoegingen. U kunt die vinden bij de Marokkaanse of Turkse winkel.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pinda’s erover en rooster ze in tien minuten goudbruin. Hussel de silan door de noten op de nog hete bakplaat.

Laat op een snijplank afkoelen. Hak in grove stukken. Bekleed een vierkant bakje of kleine cakevorm met zelfklevende vershoudfolie. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Roer de techina en de stukjes noot door de chocolade zodra deze gesmolten is. Giet het mengsel in het bakje of de cakevorm en laat in de ijskast minstens 3 uur afgedekt opstijven. Snijd met een keukenmes het hard geworden chocolade-techinamengsel in blokjes en wentel door de poedersuiker. Bewaar tot serveren in de ijskast.