Privacy

Europese fractieleiders praten achter gesloten deuren met Mark Zuckerberg van Facebook

Europarlementsvoorzitter Tajani.
Europarlementsvoorzitter Tajani. Foto EPA

Fractieleiders van het Europees Parlement zullen Facebook-topman Mark Zuckerberg komende dinsdag achter gesloten deuren spreken. Onderwerp is het misbruik van persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers die werden verzameld door het Britse bedrijf Cambridge Analytica om die in te zetten bij verkiezingscampagnes. Parlementsvoorzitter Antonio Tajani praat de pers naderhand bij over de discussie, laat zijn woordvoerder weten. Dat het geen openbaar gesprek is, leidt tot veel kritiek bij linkse en liberale Europarlementariërs. Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie, zei de bijeenkomst te boycotten als die achter gesloten deuren is. (ANP)