Messentrekker

Haagse burgemeester Krikke erkent foute reactie na steekpartij

De Haagse burgemeester Pauline Krikke erkent dat ze fouten heeft gemaakt in haar communicatie direct na de steekpartij op 5 mei in haar stad. Daarbij vielen drie ernstig gewonden. „De verdachte is bij de politie bekend vanwege verward gedrag”, meldde de burgemeester op 5 mei. Donderdagavond gaf Krikke in een raadsdebat toe dat ze hiermee de indruk had gegeven dat ze andere opties, terrorisme bijvoorbeeld, bij voorbaat uitsloot. „Ik betreur het dat mijn woorden een verkeerd licht op de zaak hebben geworpen” , zei de burgemeester ten overstaan van de raad. Krikke kreeg het niet erg moeilijk in het raadsdebat. Wel hadden veel partijen kritische vragen over het niet doorgeven van een anonieme tip over een terroristische dreiging van Malek F. aan de top van de politie. (NRC)