Lageprijzenwinkel

Britse eigenaar wil deel van winkelketen Action verkopen

De Britse eigenaar 3i van winkelketen Action doet waarschijnlijk een deel van zijn belang van de hand. Dat bevestigde de investeerder vrijdagochtend na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. 3i heeft circa 80 procent van Action in handen, maar wil niet volledig uit het van oorsprong Nederlandse bedrijf stappen. De firma wil zijn directe belang van circa 45 procent behouden. Het overige deel, dat in handen is van het private fonds Eurofund V, komt op de markt omdat het investeringsfonds volgend jaar ophoudt te bestaan. 3i sluit niet uit een deel van het belang in Action van Eurofund V terug te kopen. Action had in 2017 een omzet van 3,4 miljard euro en 1.100 winkels. De keten verwacht dit jaar honderden nieuwe vestigingen te openen. (ANP)