In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een Palestijnse vrouw gooit stenen tijdens de rellen in de Gazastrook. De actievoerders eisen dat de Palestijnen terug mogen keren naar het gebied dat zij tijdens de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948 hebben moeten verlaten. Kort nadat de Britten in 1948 het toenmalige gebied Palestina verlieten riepen de Joodse leiders de onafhankelijke staat Israël uit en brak er oorlog uit tussen deze nieuwe staat en de omliggende Arabische landen.
Foto Mohammed Saber / EPA
Ter hoogte van de Duits-Nederlandse grens trok afgelopen week een tornado over waarbij één persoon ernstig gewond raakte en meerdere huizen tijdelijk onbewoonbaar werden. Vooral het gebied tussen Schwalmtal en Viersen-Boisheim werd zwaar getroffen. Tornado’s houden doorgaans niet lang aan, en ook deze tornado was binnen enkele minuten weer verdwenen.
Foto Sem van der Wal / ANP
In Brussel werd gedemonstreerd tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar en de voorgenomen invoering van een puntensysteem waarbij een werknemer voor zijn pensioen 45 punten moet verzamelen. Hoeveel punten je verdient hangt af van je salaris in verhouding tot het gemiddelde salaris van alle werknemers in een gegeven jaar. Het gemiddelde bruto jaarsalaris in België ligt op 45.000 euro. Een werknemer met een lager bruto inkomen zal dus minder dan 1 punt per jaar krijgen.
Foto Dirk Waem / AFP
Bewoners van de Mexicaanse stad Nahuatzen staken in aanloop van de verkiezingen die 1 juli in Mexico gehouden zullen worden, een campagneauto van senaats-kandidaat Alma Mireya Gonzalez Sanchez in brand. In de aanloop naar deze verkiezingen, waarbij o.a. de president en de senaat gekozen zullen worden zijn inmiddels tientallen kandidaten vermoord en waren velen slachtoffer van geweld omdat criminele organisaties grip proberen te krijgen op de politiek door onwillige kandidaten uit de weg te ruimen.
Foto Ivan Villanueva / EPA
Zuid-Koreaanse kandidaat-monniken tijdens een uitstapje naar het Everland pretpark in Yongin. De jongens verblijven twee weken in een boeddhistische tempel om te kunnen ervaren hoe het leven van een monnik zal zijn. In Zuid-Korea zijn er ongeveer 11 miljoen boeddhisten, wat neerkomt op ongeveer 23 procent van de gehele bevolking. Een kwart van de bevolking is christen en ongeveer de helft hangt geen religie aan.
Foto Kim Hong-Ji / REUTERS
Voormalig CIA-directeur John Brennan arriveert op Capitol Hill in Washington kort voor de verhoren naar aanleiding van de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. De Russische hackgroep Cozy Bear zou tijdens de Amerikaanse verkiezingen de computersystemen van de Democratische Partij, het ministerie van Buitenlandse zaken en zelfs het Witte Huis binnengedrongen zijn en zo duizenden e-mails en documenten weggesluisd hebben.
Foto Leah Millis / REUTERS
Een medewerker van een werkplaats in een buitenwijk van Shanghai maakt een pop van Lionel Messi schoon. Shanghai is de grootste stad van China en ontstond als een dorpje dat leefde van de visserij maar heeft inmiddels de grootste haven ter wereld. De gemeente Shanghai is met ruim 24 miljoen inwoners niet alleen de grootste gemeente ter wereld maar behoort tevens tot de drie grootste metropolen ter wereld.
Foto Aly Song / REUTERS
Duizenden forensen in New York raakten tijdens de zware storm die over de stad trok vast in de avondspits omdat treinen niet reden of veel vertraging hadden. Tijdens deze storm, die in New Jersey en Connecticut veel schade aanrichtte, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen kwamen meer dan 100.000 mensen zonder stroom te zitten.
Foto Denis Paquin / AP
Een verkoper van meloenen op de groente- en fruitmarkt in Karachi, in Pakistan, vlak voor het begin van de ramadan. Ramadan is de negende maand in de Islamitische kalender. Tijdens de laatste tien nachten van de ramadan werd de eerste soera van de Koran geopenbaard aan de profeet Mohammed. Een soera bestaat uit meerdere verzen. De Koran bevat 114 soera’s die ruwweg van groot naar klein zijn gerangschikt.
Foto Shahzaib Akber / EPA
Kunsthandelaar Jan Six, een nazaat van de in 1654 door Rembrandt geportretteerde Jan Six, bij het door hem ontdekte ‘Portret van een jonge man’ van Rembrandt dat nu te leen in de Hermitage in Amsterdam hangt. Six kocht het schilderij, dat bij verkoop naar verwachting vele miljoenen zal gaan opbrengen, op een veiling bij Christie’s voor slechts 156.000 euro.
Foto Olivier Middendorp
Mensen beschilderd met de kleuren van de vlag van Somaliland vieren de 27ste verjaardag van de onafhankelijkheid van hun land. Na een onafhankelijkheidsstrijd van de Somalische Nationale Beweging verklaarde dit voormalige Britse deel van Somalië zich in 1991 onafhankelijk.
Foto Mustafa Saeed / AFP
De Venezolaanse oppositieleider Javier Bertucci tijdens zijn campagne in Valencia, Venezuela. Venezuela gaat gebukt onder een zware politieke en economische crisis. Door het gebrek aan onder meer voedsel en medicijnen zijn honderdduizenden Venezolanen zijn hun land al ontvlucht.
Foto Luis Robayo / AFP
Het Canadese fotomodel Winnie Harlow op de rode loper tijdens de première van de film 'Solo: A Star Wars Story' tijdens de 71ste editie van het Filmfestival Cannes. Het festival, dat sinds 1946 jaarlijks gehouden wordt, kon in 1948 en 1950 wegens geldgebrek niet doorgaan en was in 1968 solidair met de studenten en stakers tijdens de mei-oproer in Parijs waardoor er ook in dat jaar geen festival was.
Foto Clemens Bilan / EPA
De Chileense oproerpolitie zet waterkanonnen in tijdens een betoging tegen seksisme en discriminatie van homoseksuelen in het onderwijs.
Foto Rodrigo Garrido / REUTERS
Een groepje pelgrims tijdens de 111 kilometer lange tocht van Regensburg naar Altötting, een plaatsje in Beieren met 13.000 inwoners en al ruim 500 jaar het belangrijkste bedevaartsoord van Duitsland. Elk jaar komen meer dan een miljoen mensen naar Altötting met als doel de Zwarte Madonna in de Genadekapel.
Foto Peter Kneffel / dpa