Champions League blijft te zien op Veronica

De uitzendrechten zijn opnieuw gekocht door door Talpa Network. Veronica zendt het voetbaltoernooi sinds twee jaar uit, daarvoor was het te zien bij Talpa-zender SBS6.

John de Mol vorig jaar tijdens de presentatie van de plannen van Talpa voor SBS in het DeLaMar Theater.
John de Mol vorig jaar tijdens de presentatie van de plannen van Talpa voor SBS in het DeLaMar Theater. Foto ANP

Talpa Network van John de Mol heeft de uitzendrechten van de Champions League voor de komende drie jaar gekocht. Het belangrijkste Europese voetbaltoernooi blijft daarmee te zien op zender Veronica, eigendom van Talpa, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Veronica zond het toernooi de afgelopen twee jaar ook al uit. Daarvoor was het twee jaar lang te zien op SBS6, ook van Talpa, en daarvoor bij de NOS.

Kijkcijfers

Hoeveel er precies betaald is voor de rechten, is niet bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het om minder dan de 17 tot 25 miljoen die eerder werd betaald, schrijft het AD.

De laatste jaren, sinds de NOS het toernooi niet meer uitzendt, nemen de kijkcijfers van de Champions League af. Een reden daarvoor is mogelijk dat Nederlandse clubs zich niet altijd plaatsen. Een andere verklaring kan zijn dat kijkers niet precies weten welke wedstrijden op welke zender wordt uitgezonden.

Lees ook deze factcheck van NRC: ‘Kijkcijfers Champions League storten in’

De uitzendrechten voor de Europa League blijven vermoedelijk in bezit van RTL. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp stapten vorige maand over van RTL naar Talpa. Het Voetbal Inside-drietal gaat een vergelijkbaar programma presenteren.