Audioproducten

Nederlandse dochter van gitaarmaker Gibson failliet

Gibson Innovations Netherlands, de Nederlandse dochteronderneming van gitaarmaker Gibson, is failliet. Bij het bedrijf uit Eindhoven werken ongeveer zestig mensen. Er wordt nog gekeken naar een mogelijke doorstart van de onderneming. Gibson Innovations is een voormalige Philips-dochter. Het bedrijf ontwikkelde en verkocht audioproducten als koptelefoons, speakers en dect-telefoons onder de merknaam Philips. Gibson had het bedrijf vier jaar geleden overgenomen. De gitaarmaker heeft in de VS uitstel van betaling aangevraagd en probeert een deal te sluiten met zijn schuldeisers. Gibson wilde meer producten leveren dan alleen gitaren en kocht diverse onderdelen van elektronicabedrijven. Die investeringen betaalden zich echter niet uit. (ANP)