Misbruikzaak VS

Miljoenenschikking met slachtoffers van sportarts

Michigan State University heeft een schikking getroffen met de ruim driehonderd slachtoffers van Larry Nassar. De Amerikaan sportarts heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van vaak jonge turnsters. De advocaten van beide partijen lieten woensdag weten een principeakkoord te hebben bereikt over betaling van 500 miljoen dollar (bijna 425 miljoen euro) schadevergoeding door de universiteit. Onderdeel daarvan is een bedrag van 75 miljoen dollar voor een fonds waaruit slachtoffers kunnen worden gecompenseerd die zich nog melden met een aanklacht tegen Nassar. De 54-jarige sportarts was verbonden aan de universiteit en trainer en later teamarts van de Amerikaanse turnploeg. Hij zit voor zijn misdaden de rest van zijn leven in de gevangenis. (ANP/Reuters)