De Graafschap scoort in slotfase gelijkmaker tegen Almere City

Op de Oude Meerdijk speelden FC Emmen en Sparta Rotterdam eerder op de avond ook gelijk (0-0).

Almere City-speler Tom Overtoom (die later het veld uitgestuurd zou worden) en Lars Nieuwpoort (l) en Robert Klaasen (r) van De Graafschap.
Almere City-speler Tom Overtoom (die later het veld uitgestuurd zou worden) en Lars Nieuwpoort (l) en Robert Klaasen (r) van De Graafschap. Foto ANP

De Graafschap houdt zicht op een plek in de eredivisie. In de blessuretijd van de eerste finale in de play-offs om een eredivisieplek kreeg de Doetinchemse club een penalty toegewezen om een handsbal. Tom Overtoom kreeg rood, Fabian Serrarens scoorde de 1-1.

Het duel leek lange tijd op een 0-0 uit te draaien. Pas in de 84ste minuut scoorde Silvester van der Water namens de thuisploeg de 1-0. Eerder op de avond speelden ook FC Emmen en Sparta Rotterdam gelijk. Op de Oude Meerdijk bleef het 0-0.

De eindstand van die wedstrijd tekende ook het spelbeeld: de wedstrijd ging gelijk op, met grote kansen voor beide teams. In de tweede helft werd nog de hulp van de videoscheidsrechter ingeroepen. Sparta-aanvaller Stijn Spierings werd naar de grond getrokken in het strafschopgebied. De videoref en scheidsrechter Allard Lindhout bekeken de beelden en concludeerden dat het geen penalty was.

Zondag zijn de returns.