In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van april

Arno Bauman wint met ‘Bijeenkomst Leidse studentes’ de vakjuryprijs van april, met het thema ‘Selfie’. „Dit is mooi reportagebeeld. Hier zie je de complete selfiecultuur in één foto”, merkte de jury op. Jippe Majoor wint de publieksprijs. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij, met motivering van de jury.
Bijeenkomst Leidse studente. "De selfiecultuur in een foto, iedereen is met zichzelf bezig. Iemand wordt af en toe buitengesloten. Mooie reportage foto. Ondertussen met gewone camera gemaakt."
Arno Bauman
2. Lente! Weg daarmee. "Knap dat ze door blijft fotograferen. Mooi spontaan moment. Paard gaat echt leven."
Waiboer
3. Essentie. "Close-up eerlijk. Durft te confronteren. Hier is een soort imperfectie die het mooi maakt."
John Giskes
4. Geen titel. "Roept een vraag op. Wat zien we? Typische selfie-houding. Vlakken en kleur geven een prettig beeld om naar te kijken. Schaduw van een selfie."
Gijs
5. Selfie met Hasselblad op Polaroid. "Creatief zelfportret met een mooie dubbele laag. Leuk dat het met een klassieke camera is gemaakt ipv een nieuwere telefoon."
Ziggy Marlissa
6. Kiekeboe. "Knap dat je een selfie-achtige foto van een dier kunt maken."
Petra van Zoggel
7. PFF – Selfie met het publiek. "Dubbele spot – selfie in spotlight en extra spotlight door zelf een selfie te maken. Mooi met licht en compositie. Publiek maakt foto hoe zij een foto maken van zichzelf met het publiek."
Lucrees van Groningen
8. Geen titel. "Krachtig beeld. Licht mooi door hek. Mooi gebruik schaduw. Mooie diagonaal erin."
Bart Regterschot
9. Geen titel. "Mooi gebruik gemaakt van het licht. Traditionele selfie – toen nog zelfportret heette."
Bart Regterschot
10. SHUT APP. "Leuk creatief bedacht, met een goede laag erin. Had hoger kunnen eindigen als er een verschil was in gezichtsuitdrukking. Interessant."
Maartje Gerritsen
'Hun eerste selfie' is de publieksprijswinnaar.
Jippe Majoor