Vergelijkingssite

‘Abonnement internet, televisie en bellen wordt duurder’

Een groot deel van de Nederlanders gaat meer betalen voor internet, televisie en bellen. Vrijwel alle aanbieders voeren in juli een prijsverhoging door, meldt vergelijkingssite Pricewise. Bij Ziggo, samen met KPN de grootste provider, gaat het om een gemiddelde verhoging van 1,65 euro per maand. Dat is nodig, zegt de telecomaanbieder, om het netwerk aan te passen aan het toegenomen dataverbruik. KPN gaat voor pakketten voor internet, tv en bellen 2,50 tot 3,50 euro per maand meer vragen, eveneens voor investeringen. De internetsnelheid bij deze provider gaat omhoog. T-Mobile houdt als enige de prijzen gelijk, aldus Pricewise. Bij prijsstijgingen hoger dan de inflatie, hebben klanten het recht hun contract kosteloos op te zeggen. Volgens Pricewise is dat het geval bij KPN, Ziggo en XS4ALL. (ANP)