Misleiding Corendon moet boete betalen vanwege oneerlijke prijzen

Corendon moet definitief een boete betalen van 350.000 euro omdat het op zijn website adverteerde met onvolledige reisprijzen. De luchtvaartmaatschappij vocht de sanctie, in 2016 opgelegd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), aan tot bij de hoogste bestuursrechter. Die bepaalde dinsdag dat Corendon daadwerkelijk fout zat. De vliegmaatschappij overtrad de wet door bij aanbiedingen voor pakketreizen een aantal bijkomende kosten niet te vermelden. Het ging om boekingskosten (25 euro) en een bijdrage voor het calamiteitenfonds (2,50 euro). Bij losse vliegtickets stond niet dat er nog servicekosten bij kwamen. Klanten hadden niet de keus om die toeslagen niet te betalen. Reisbedrijven zijn verplicht om alle onvermijdelijke kosten op te nemen in de prijs. (NRC)