Mesaanval

Justitie: geen terreurmotief bij steekpartij in Den Haag

Het Openbaar Ministerie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat de steekpartij in Den Haag begin mei is gepleegd met terroristisch oogmerk. Over het motief voor de aanval is nog niets bekend. Bij huiszoekingen is er geen materiaal in de woning van de man gevonden dat op terreur wijst. Wel kreeg de politie begin maart een anonieme melding binnen over de man. Hij zou van plan zijn een aanslag te plegen. Deze informatie is destijds gedeeld met de AIVD en de gemeente. Na overleg werd besloten dat er geen reden was om de man aan te merken als terreurverdachte. De verdachte is een periode gedwongen opgenomen in een ggz-instelling, nadat hij begin dit jaar zijn huisraad uit het raam van zijn woning had gegooid. De verdachte, mogelijk een Syrische asielzoeker met verblijfsvergunning, heeft tot nu toe steeds andere verklaringen afgelegd. Hij wordt verdacht van drie pogingen tot moord en poging tot bedreiging. De drie slachtoffers overleefden de aanval. (NRC)