Atlético Madrid verslaat Marseille in eenzijdige Europa League-finale

De Spaanse club was met 3-0 te sterk voor Olympique Marseille. Spits Antoine Griezmann was de grote man met twee goals.

Foto Christophe Ena/AP

Voor de derde keer in negen jaar tijd heeft Atlético Madrid de Europa League gewonnen. De Spaanse club won in Lyon redelijk eenvoudig met 3-0 van Olympique Marseille. Grote man aan Spaanse kant was spits Antoine Griezmann. Hij scoorde twee keer.

De Franse club begon wel sterk aan de wedstrijd die onder leiding stond van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers, maar gaf onnodig levensgrote kansen weg. In de 21ste minuut beging Marseille-verdediger André-Frank Zambo Anguissa een enorme blunder. Hij werd aangespeeld door keeper Steve Mandanda en liet de bal van zijn voet springen. Het was Griezmann die razendsnel de bal oppikte en beheerst raak schoot.

Huilend van het veld

Een kleine tien minuten later raakte aanvoerder Dimitri Payet van Marseille geblesseerd. Hij verliet huilend het veld. De Fransen probeerden wel aan te vallen, het lukte alleen niet om een groot gevaar te vormen voor de hechte verdediging van Atlético. Vlak na rust was het wederom Griezmann, dit keer met een subtiel stiftje, die scoorde voor Atlético.

Twitter avatar sporza sporza Video: Huilende Payet krijgt troostende kus van Griezmann na blessure in @EuropaLeague finale https://t.co/2NOTNiwP6k #maratl #voetbal https://t.co/CG9fxKlVx7

Het tweede doelpunt haalde alle spanning weg uit de wedstrijd al kopte invaller Mitroglu voor Marseille nog wel op de paal. In de slotminuten gaf de Franse club, in 1993 winnaar van de eerste editie van de Champions League, wel heel veel ruimte weg. Atlético Madrid kon in de zestien van de tegenstander vrij combineren waarna Gabi makkelijk kon afronden.