Voetballer Dost gewond na aanval hooligans

Ongeveer vijftig zwaarbewapende hooligans van Sporting Lissabon bestormden het trainingsveld en vielen spelers en de trainer aan.

Foto Tiago Petinga/EPA

De Nederlandse voetballer Bas Dost is dinsdagavond gewond geraakt door hooligans van zijn eigen club Sporting Lissabon. Hij liep een hoofdwond en kneuzingen op. De hooligans bestormden met veel geweld het trainingscomplex van de club en vielen spelers en trainer Jorge Jesus aan. Volgens Portugese media waren de ongeveer vijftig hooligans gewapend met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers. De gemaskerde mannen brachten ook grote vernielingen aan op het trainingscomplex van Sporting.

De Portugese voetbalclub eindigde het seizoen als derde en wist zich niet te kwalificeren voor de Champions League. Dost scoorde 27 keer voor zijn club en eindigde als tweede op de topschutterslijst. Zijn zaakwaarnemer Gunter Neuheus noemt de actie “echt onvoorstelbaar”. Hij zegt tegen Portugese media:

“Het was een heel gevaarlijke situatie. Dost is een van de belangrijkste spelers van Sporting in de laatste tien jaar.”

Twitter avatar LucasSposito_ Lucas Sposito Sporting players were attacked by their own fans this Tuesday, according to O Jogo. Bas Dost is the one in the picture. https://t.co/QE4vEh8qRA https://t.co/FOBL274mPn

Erg onrustig bij Portugese club

In een reactie op Facebook schrijft Sporting dat ze de “heftige aanval” veroordelen en dat ze er alles aan doen om de verantwoordelijken te straffen.

Het is afgelopen dagen zeer onrustig bij de Portugese club. Na de laatste wedstrijd zou de president van Sporting trainer Jorge Jesus hebben geschorst vanwege het mislopen van de Champions League. In solidariteit met de trainer besloten de spelers om te gaan staken. Komende zondag speelt Sporting Lissabon nog de finale van de Portugese beker.