Robin van Persie toch nog een seizoen bij Feyenoord

De 34-jarige aanvaller twijfelde wekenlang of hij fit genoeg was om door te spelen bij de Rotterdamse club.

Van Persie viert een doelpunt in De Kuip.
Van Persie viert een doelpunt in De Kuip. Foto ANP

Robin van Persie speelt toch nog een seizoen bij Feyenoord. De 34-jarige aanvaller maakte maandagnacht bekend zijn voetbalpensioen een jaar uit te stellen, na weken van onduidelijkheid.

Van Persie keerde in januari terug bij de Rotterdamse club, nadat zijn contract bij Fenerbahçe werd ontbonden na maandenlange onderhandelingen. Hij tekende een contract voor anderhalf jaar bij Feyenoord, maar onduidelijk was of hij het volgende seizoen zou spelen vanwege blessures. Van Persie zegt “te enthousiast” te zijn om nu te stoppen.

In januari keerde Van Persie na veertien jaar afwezigheid terug naar De Kuip. De vraag is: is Van Persie fit genoeg om Feyenoord bij de hand te nemen?

De aanvaller heeft problemen met zijn linkerknie, lang was onduidelijk of hij fit genoeg was om door te spelen. Zijn lichamelijke problemen zijn nog niet volledig verholpen, zei eerder hij volgens ANP.

“Het hapert soms. Dat is geen excuus, maar wel de realiteit. Het herstel duurt langer dan ik zou willen. Het is soms een worsteling.”