Loonconflict

‘Advocaat Couderc (68) tijdelijk topvrouw van Air France-KLM’

Air France-KLM heeft een tijdelijke opvolger gevonden voor de onlangs opgestapte topman Jean-Marc Janaillac. Het gaat volgens Franse media om de 68-jarige advocaat Anne-Marie Couderc, die al sinds 2016 als niet-uitvoerend lid deel uitmaakt van de raad van bestuur. Naar verwachting neemt de Française, in de jaren negentig kort staatssecretaris van Werkgelegenheid, op dinsdag het roer over bij de luchtvaartmaatschappij. Op die dag is de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Air France-KLM zat anderhalve week zonder topman, nadat Janaillac aftrad vanwege een langdurig loonconflict met het Franse personeel. Werknemers van Air France legden de afgelopen maanden meermaals het werk neer. Die acties hebben het moederbedrijf naar schatting 300 miljoen euro gekost. (NRC)