Den haag

Bijna voltallig bestuur 50Plus stapt op na langslepend conflict

Na een langslepende interne ruzie is dinsdagnacht bijna het voltallige partijbestuur van 50Plus opgestapt. Nadat drie tegenstanders van voorzitter Jan Zoetelief hun vertrek aankondigden, besloten ook alle andere leden behalve de partijsecretaris ontslag te nemen. „Een domino-effect”, aldus de partijwoordvoerder. Het conflict zou meer „tweespalt over bestuursstijl en werkwijze” zijn dan een inhoudelijk, politiek geschil. Volgende week kiezen de leden van 50Plus een nieuw bestuur. Uit de crisis blijkt dat niemand verantwoording wil afleggen voor het beleid van de afgelopen periode, waarin de partij matig scoorde bij landelijke en gemeentelijke verkiezingen. Vorige maand maakten de 50Plus-fracties in Tweede en Eerste Kamer bekend dat zij willen dat oud-VVD’er Geert Dales Zoetelief vervangt als voorzitter. (NRC)