Canadese actrice Margot Kidder (69), vertolkster van Lois Lane, overleden

Foto AP

Margot Kidder, de Canadese actrice die Lois Lane speelde in de originele vier Superman-films (1978 - 1987) met acteur Christopher Reeve, is zondag op 69-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft een uitvaartcentrum in de Amerikaanse staat Montana maandag laten weten. Kidder begon met acteren in de late jaren zestig en pakte haar eerste grote rol met pilotenfilm The Great Waldo Pepper in 1975. Drie jaar later verwierf ze wereldfaam als Lois Lane in de eerste Superman-film, op het moment van verschijnen de duurste speelfilm ooit gemaakt. Ze speelde dezelfde rol in de overige drie Superman-films, hoewel Lois Lane in de laatste twee films tot een bijrol gereduceerd werd. Verdere roem verkreeg Kidder als hoofdrolspeelster in de horrorklassieker The Amityville Horror. (NRC)