Almere

Vijf leden van motorclub No Surrender opgepakt voor cocaïnehandel

Vijf leden van de Almeerse divisie van motorclub No Surrender zijn dinsdag opgepakt, meldt de politie. De mannen, in de leeftijden van 23 tot 46 jaar, worden verdacht van betrokkenheid bij het smokkelen van een grote partij cocaïne uit Nederland naar Engeland. De cocaïnesmokkel kwam in januari aan het licht. Een vrachtwagenchauffeur van een Nederlands transportbedrijf kreeg de opdracht om in Engeland een vracht af te leveren. Onderweg kreeg de trucker het sterke vermoeden dat hij in de gaten werd gehouden. Hieruit concludeerde hij dat er mogelijk drugs in zijn voertuig lagen. Uit angst met de lading ontdekt te worden, liet hij zijn vrachtauto op een parkeerterrein staan en vluchtte met de veerboot terug naar Nederland. In Hoek van Holland werd hij werd opgewacht door drie gewapende leden van No Surrender en een andere man. De chauffeur voelde zich zodanig bedreigd dat hij een marechausseepost invluchtte waar hij zijn verhaal deed. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen komen. In 2016 werd een vondst van 1.200 kilo cocaïne ook in verband gebracht met No Surrender. (NRC)