Actualiteitenrubriek

Wollaars nieuwe vaste presentator Nieuwsuur

Jeroen Wollaars, NOS-correspondent in Berlijn, wordt een van de twee vaste presentatoren van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur (NTR/ NOS). Hij volgt Twan Huys op, die begin deze maand vertrok naar RTL. Wollaars (40) noemt zijn overstap „een grote eer”. Hij begon zijn loopbaan bij AT5, en stapte later over naar de NOS. Wollaars werkte er als redacteur en verslaggever. De laatste jaren was hij correspondent voor Duitsland en Midden-Europa. Vanaf september wordt hij vaste presentator bij Nieuwsuur, naast Mariëlle Tweebeeke. Hoofdredacteur Joost Oranje noemt Wollaars „een gedreven journalist met een frisse blik” die „midden in de wereld van vandaag” staat en internationale ervaring heeft. Eerder al werd bekend dat Saïda Maggé de eind 2017 overleden Joost Karhof opvolgt als vaste invaller bij het programma. (NRC)