Wateroverlast

Straten blank door zware regenval in Drenthe en Groningen

Zware regenval heeft zondag tot overlast en schade geleid in het noordoosten van Drenthe en het zuiden van Groningen. Straten en terrassen stonden blank, parkeergarages en auto’s zijn gedeeltelijk onder water komen te staan. De brandweer is in Groningen zeker twintig keer uitgerukt, in Drenthe zijn korpsen volgens een woordvoerder „enkele tientallen keren” ingezet. Onder meer in en rond Assen, Eext, Drouwen, Bronneger, Rolde en Gasselte is er veel overlast. Op bepaalde plaatsen is er 64 millimeter regen gevallen, meldt Weeronline. Dat zou meer zijn dan de totale neerslag die normaal gesproken in mei valt. De brandweer moest overtollig water wegpompen en putten ontstoppen. Bij een autobedrijf in Assen is een deel van het dak ingestort door de druk van het water, meldt het Dagblad van het Noorden. (NRC)