Steenwijk

Man klemgereden en beroofd, daders steken auto slachtoffer in brand

Een 38-jarige man uit het Overijsselse Steenwijk is in de nacht van zaterdag op zondag bij zijn woonplaats klemgereden en beroofd. Daarna is zijn auto in brand gestoken. De man reed volgens de politie iets voor 03.00 uur over de Meppelerweg, waar hij een auto op een carpoolplaats zag staan. De auto kwam voor hem de weg op en reed de man klem. Twee gemaskerde en in het zwart geklede mannen stapten uit de auto en dwongen het slachtoffer door te rijden naar een afgelegen weg, iets verderop. Daar moest de man geld afgeven. Nadat de daders de auto van het slachtoffer in brand hadden gestoken, reden ze weg. Het slachtoffer heeft brandwonden, meldt RTL, maar is verder ongedeerd. Wel is hij erg geschrokken. De politie is een grootscheeps onderzoek begonnen na het voorval. Ze zoekt onder meer getuigen die de auto met de daders in de nacht van zaterdag op zondag hebben zien rijden. Volgens de politie lijkt het erop dat de daders zich al eerder ophielden in de buurt van de carpoolplaats, zo schrijft het AD. In het belang van het onderzoek wil zij niet zeggen hoeveel geld bij de overval is buitgemaakt. (NRC)