Play-offs

Roda JC degradeert na verlies tegen Almere City

Roda JC is na een verblijf van drie seizoenen in de eredivisie gedegradeerd naar de eerste divisie. De ploeg van coach Robert Molenaar verloor zondag in Kerkrade met 2-1 van Almere City, het eerste duel was geëindigd in 0-0. Almere nam verrassend de leiding door Silvester van der Water (0-1). Dani Schahin maakte nog gelijk, maar Faris Hammouti voltrok vlak voor tijd het vonnis over Roda (1-2).

Sparta kwam zondag een stap dichter bij een langer verblijf in de eredivisie. De ploeg van Dick Advocaat bereikte de finale van de play-offs door FC Dordrecht over twee duels te verslaan. De return op Het Kasteel eindigde in 2-2, nadat Sparta eerder met 2-1 had gewonnen. Even koerste Sparta af op degradatie, toen Dordrecht na 26 minuten op 2-0 kwam. Maar de Rotterdammers knokten zich na rust terug. Sparta speelt in de finale van de play-offs tegen Emmen, dat in Nijmegen maar net standhield tegen NEC. Dat leek op weg naar een stunt, toen het halverwege leidde met 4-1. De Drentse ploeg had het eerste duel verrassend met 4-0 gewonnen.

De Graafschap plaatste zich ten koste van Telstar voor de andere play-offsfinale. De nederlaag in Velsen (3-2) werd goedgemaakt op Vijverberg: 4-2. De Graafschap speelt nu tegen Almere City. (NRC)