Nieuwe problemen

'Zoektocht naar financieel topman verloopt moeizaam voor Uber'

Na een jaar vol slecht nieuws dreigt voor online taxidienst Uber een volgende tegenvaller. Het Amerikaanse bedrijf heeft volgens bronnen van The Wall Street Journal grote moeite een financieel topman te vinden. Met oog op de beursgang, die ergens volgend jaar moet plaatsvinden, is de benoeming van zo’n financieel eindverantwoordelijke van groot belang. Ingewijden melden aan de krant dat Uber hoopte op de komst van Zane Rowe van softwarebedrijf VMware. Die heeft inmiddels echter laten weten niet geïnteresseerd te zijn. Vorig jaar raakte Uber verschillende keren in opspraak, onder meer vanwege seksuele intimidatie in het bedrijf en omdat de mobiele applicatie niet voldeed aan de privacyregels van Apple. Door die problemen moest oprichter Travis Kalanick vertrekken als topman. (NRC)