Na 55 jaar in de Bundesliga valt het doek voor Hamburger SV

Heel Hamburg zag het al jaren aankomen, maar de emoties liepen zaterdag hoog op in het Volksparkstadion toen HSV voor het eerst degradeerde uit de Bundesliga. Na het duel tegen Borussia Mönchengladbach gooiden fans vuurwerk op het veld, waarop de politie in actie kwam. Zesvoudig landskampioen HSV was als enige club sinds de oprichting van de Bundesliga, in 1963, onafgebroken present. Hoogtepunt in de clubhistorie: de winst van de Europa Cup 1 (1983), voorloper van de Champions League. De beroemde stadionklok die de duur van HSV’s Bundesligaleven aangaf, werd aangepast. De teller stond op 54 jaar, 261 dagen, 36 minuten en 2 seconden. Voortaan houdt de klok bij hoelang HSV al een zogeheten Traditionsverein is: 130 jaar en 226 dagen.