Goal van het Weekend komt uit Duits duel der degradanten

Het Europese seizoen loopt ten einde en dus komen de doelpunten nu en dan uit exotische oorden, alhoewel de mooiste uit de Bundesliga kwam.

3. José Fajardo (CAI v San Francisco FC 2-1)

Niets minder dan een finaleplaats voor het kampioenschap was de inzet van het treffen tussen deze twee clubs uit Panama. Club Athletic Independiente moest een achterstand van 0-1 uit de heenwedstrijd goedmaken, en dat zou lukken middels een 3-1 zege. José Fajardo nam de eerste twee treffers voor z’n rekening.

2. Gordon Wild (CHARLESTON BATTERY v Bethlehem Steel 2-0)

Helemaal van het 3de niveau in de Verenigde Staten komt deze fraaie goal. Trivia: Charleston Battery, opgericht in 1993, is oudste voetbalclub van heel het land. Momenteel is de ploeg verwikkeld in de strijd om de titel en dat verloopt zo te zien prima:

1. Jonas Hector (VfL Wolfsburg v 1.FC KÖLN 1-1)

Niet slecht voor een linksback. Köln is al een paar weken gedegradeerd en dan kun je vrijuit spelen, zo bleek in de pot tegen Wolfsburg dat juist moest winnen om directe degradatie te voorkomen. De club van Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer zou uiteindelijk slagen in die missie, maar de goal van Hector was het hoogtepunt van de Bundesliga-slotdag.