In beeld

Geweld in de Gazastrook

Maandag nemen opnieuw tienduizenden Palestijnen deel aan demonstraties bij het hek dat op de grens staat tussen Gaza en Israël. Met de 'Mars van de Terugkeer', die in maart begon, herdenken zij de 'Nakba', het uitroepen van de staat Israël - maandag precies zeventig jaar geleden. De protestmars dient ook als demonstratie tegen de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. De protesten maandag zijn de grootste tot nu toe, het Israëlische leger schiet met scherp op demonstranten. (Let op: deze fotoserie bevat schokkende beelden).
Palestijnse demonstranten steken autobanden in brand tijdens de protesten bij de grens tussen de Gazastrook en Israël. Op maandag zijn zo'n 35.000 betogers bijeengekomen. Het is het grootste protest sinds eind maart de protestcampagne begon die ook bekend staat als 'Mars van de Terugkeer'.
Foto Khalil Hamra/AP
Een betoger zwaait met de Palestijnse vlag, terwijl achter hem een andere demonstrant met een Anonymous-masker loopt. De twee demonstranten nemen deel aan het protest bij Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook.
Foto Said Khatib/AFP
Een Palestijnse man is gevallen na te zijn geraakt door het Israëlische leger, dat met scherp schiet op de demonstranten. Sinds 30 maart hebben zich op meerdere locaties langs de grens tussen Gaza en Israël duizenden Palestijnen verzameld. Ze hebben speciale tentenkampen opgericht voor de protesten.
Foto Adel Hana/AP
Aan de Israëlische kant van het grenshek staan Israëlische soldaten opgesteld. Op maandagochtend waarschuwde het leger dat het grenshek "koste wat het kost" beschermd zou worden tegen een eventuele bestorming door de demonstranten.
Foto Baz Ratner/Reuters
Een Palestijnse man gooit pamfletten de lucht in, die op maandagochtend door het Israëlische leger zijn verspreid.
Foto Mohammed Salem/Reuters
Palestijnen zoeken dekking voor traangas, dat door het Israëlische leger met een drone wordt afgevuurd. Dit protest vindt plaats in de Gazastrook, ten oosten van de stad Jabalia.
Foto Mohammed Abed/AFP
De Palestijn Shaher al-Madhoon is maandag omgekomen bij protesten in het noorden van het grensgebied. Zijn broer omhelst hem in het mortuarium van een ziekenhuis.
Foto Mohammed Salem/Reuters
Een vrouw neemt deel aan de protesten bij Gaza-stad. De demonstraties maandag zijn een voortzetting van de zogeheten 'Mars van de Terugkeer'. Ook wordt er gedemonstreerd tegen de verhuizing van de Amerikaanse ambassade, van Tel Aviv naar Jeruzalem.
Foto Mohammed Salem/Reuters
Een drone van het Israëlische leger vuurt bussen traangas af op Palestijnse demonstranten.
Foto Mohammed Abed/AFP
Palestijnse medici en demonstranten evacueren een jonge demonstrant die gewond is geraakt bij het protest nabij Khan Younis. Volgens het Israëlische leger zijn 35.000 Palestijnen samengekomen op meerdere locaties in de Gazastrook.
Foto Adel Hana/AP
Een Palestijnse vrouw houdt een doek voor haar neus en mond om te voorkomen dat ze traangas inademt.
Foto Mohammed Abed/AFP
Mensen kijken vanuit de Israëlische kant van de grens naar een veld dat in brand is gevlogen. De foto werd gemaakt aan de grens met de Gazastrook, in de buurt van Mefalsim, een kibboets.
Foto Amir Cohen/Reuters
Een Israëlische politieagent kijkt vanuit een boom - aan de Israëlische kant van de grens - naar de demonstraties.
Foto Amir Cohen/Reuters
Palestijnse demonstranten tijdens een protestactie in het zuiden van de Gazastrook, die onderdeel uitmaakt van de 'Mars van de Terugkeer'. Sinds 30 maart herdenken Palestijnen de 'Nakba', of 'catastrofe', die zich voordeed bij het uitroepen van staat Israël, zeventig jaar geleden.
Foto Ibraheem Abu Mustafa/Reuters
Palestijnse demonstranten, onder wie een vrouw en enkele jongeren, dragen autobanden tijdens een protest aan de grens tussen de Gazastrook en Israël. Deze foto werd gemaakt ten oosten van Gaza-stad.
Foto Mohammed Salem/Reuters
Palestijnen hebben een molotovcocktail aan een vlieger gebonden om die zo over het grenshek te kunnen 'deponeren'.
Foto Mohammed Abed/AFP
In maart richtten demonstranten meerdere tentenkampen op in de Gazastrook, vanuit waar de protesten van de 'Mars van de Terugkeer' beginnen. Op maandag bereiden Palestijnen zich in het kamp bij Jabalia zich voor op nieuwe demonstraties bij de grens met Israël.
Foto Mohammed Abed/AFP
Een Palestijnse man is tijdens de protestmars bij het grenshek op de grond gevallen.
Foto Ibraheem Abu Mustaf/Reuters