Bagageafhandeling

Werknemers Schiphol gaan weer in gesprek over cao en stoppen voorlopig met acties

Foto Remko de Waal/ANP

Het personeel van luchthaven Schiphol stopt voorlopig met actievoeren. De afgelopen weken legden medewerkers van de afdelingen passagiers- en bagageafhandeling verschillende keren hun werkzaamheden neer. Nu vakbond FNV Luchtvaart heeft besloten weer in onderhandeling te gaan over een nieuwe cao worden die acties voorlopig onderbroken, aldus de bond. Volgens FNV zijn er „voldoende aanknopingspunten” om op korte termijn tot betere arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden te komen. Vooral de bereidheid van de werkgevers om te praten over een cao voor de hele sector vindt de bond veelbelovend. Op Schiphol werken zo’n 1.650 mensen die zich bezighouden met het afhandelen van passagiers en bagage. (NRC)