Aanslag in parijs

Franse ‘Tsjetsjeen’ steekt 5 mensen: dode, 4 gewonden

Politie-onderzoek na de aanslag
Politie-onderzoek na de aanslag Foto GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

Zaterdag viel in Parijs een man voorbijgangers aan met een mes. Een persoon werd gedood, vier anderen zijn verwond. De politie doodde de dader. Hij zou hij ‘Allah is groot’ hebben geroepen. De aanval wordt als terreuraanslag beschouwd. Volgens Franse media is de dader in 1997 geboren in Tsjetsjenië en kreeg hij in 2010 de Franse nationaliteit. Een strafblad had hij niet. Wel was hij door politie aangemerkt als potentiële bedreiging voor de staatsveiligheid. President Macron twitterde dat Frankrijk opnieuw met „bloed” betaalt, maar „geen centimeter zal toegeven aan de vijanden van de vrijheid.” Hij prees de moed van de agenten die „de terrorist uitschakelden”. (AP, Reuters)