Recensie

Recensie

Wolfe’s klassieker voorbeeldig uitgegeven

Kijk, zo hoort het. Prachtig gebonden, intrigerende stofomslag, vlekkeloos geredigeerd, briljant vertaald, uitputtend van noten voorzien en verhelderend uitgeleid. Als je dan toch als uitgeverij besluit een boek na negentig jaar alsnog te vertalen, moet men bij uitgeverij Van Oorschot hebben gedacht, doe het dan zo.

En dus komt Thomas Wolfe’s Look Homeward, Angel nu uit in een vorm die het boek waard is, want – en dat is het belangrijkste – het boek Daal neder, engel is een bij vlagen briljante roman, geschreven in een gedurfde, bloemrijke taal, die de geduldige lezer even zo vaak in vervoering zal brengen.

Boek
Thomas Wolfe: Daal neder, engel. Vertaald en toegelicht door Sjaak Commandeur. Van Oorschot, 598 blz. 34,99 euro

●●●●●