Riemen

Autogordel van Volkswagen Polo’s en van Seats kan losschieten

De linkerachtergordel van bepaalde modellen van autofabrikant Volkswagen kan losschieten. Dat heeft de Duitse producent bevestigd na onderzoek van het Finse autotijdschrift Tekniikan Maailma. Het gaat om recent gebouwde Volkswagen Polo’s, om de Seat Ibiza en om de Seat Arona. De gordel kan losschieten als er drie personen op de achterbank zitten en met hoge snelheid een bocht wordt gedraaid of een schokkerige beweging wordt gemaakt. De gesp van de middelste passagier kan dan die van de linkerpassagier loskoppelen. Dat zou betekenen dat de linkerachterriem bij een ongeluk helemaal geen bescherming biedt. Eigenaren wordt geadviseerd om voorlopig de middelste zitplek niet te gebruiken. Het bedrijf zegt naar oplossingen te zoeken. De Polo is een van de best verkochte auto’s in Nederland. (NRC)