‘Kijk, cola zonder suiker, en gebakken chips’

‘Ik haal eten voor de hele week, omdat ik tijd wil besparen om te werken”, zegt Rushabh Chheda (26). „Ik doe een architectuurmaster aan de TU Delft en ben bezig met afstuderen. Voor een project in Indonesië maak ik legoblokken van plastic afval zodat inwoners heel eenvoudig hun eigen huis kunnen bouwen.”

Ben je een gezonde student?

„Kijk maar. Ik koop volkoren tortilla’s, cola zonder suiker en de gebakken chips in plaats van de gefrituurde. En ik ga vier keer per week naar de sportschool, aangezien ik de hele dag achter mijn laptop zit. Koptelefoon op en tweeduizend keer touwtjespringen.”

Je hebt een Indiaas accent.

„Ik kom uit Mumbai en ben voor de master naar Nederland gekomen. Waarom? Het is de op twee na beste architectuurmaster in de wereld. Bovendien is studeren in Engeland en de Verenigde Staten veel duurder. En in Nederland is wiet legaal. Dat is een plus. Hoewel misschien niet voor mijn scholing.”

Wat ga je doen als je klaar bent?

„Mijn moeder wil dat ik terugkom naar India. Twee jaar in Nederland is meer dan lang genoeg, zegt ze. Maar ik blijf na mijn afstuderen nog even hier. De universiteit wil mijn project gedeeltelijk financieren en daardoor heb ik een grotere kans dat mijn ideeën realiteit worden. Nu heb je wel genoeg toch? Ik moet echt aan het werk!”