Huizensite

Raad van commissarissen van Funda stapt onverwacht op

Bij huizenwebsite Funda is de voltallige raad van commissarissen opgestapt. De reden lijkt een meningsverschil te zijn met makelaarsorganisatie NVM, die hoofdeigenaar is van Funda. De teruggetreden voorzitter Gerard Cremers wilde niet uitleggen waar het precies om gaat. Hij en commissarissen Jitse Groen en Oswald Coene hadden in elk geval de indruk dat ze van de NVM „niet de kans kregen om de rol te spelen die een raad van commissarissen zou moeten spelen”, aldus Cremers. De NVM is meerderheidsaandeelhouder in de site, de rest van Funda is van een stichting die 2.200 certificaathouders vertegenwoordigt. Volgens de directie komt het besluit van de commissarissen „onverwacht”. De NVM was niet bereikbaar voor commentaar. (ANP)