Drie gewonden bij bootbotsing in Rotterdam

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Erasmusbrug. De gewonden kampen met botbreuken en onderkoelingsverschijnselen.

Door een botsing tussen een motorsloep en een watertaxi op de Nieuwe Maas in Rotterdam vielen drie gewonden.
Door een botsing tussen een motorsloep en een watertaxi op de Nieuwe Maas in Rotterdam vielen drie gewonden. Foto Robin Utrecht/ANP

Bij een botsing tussen een motorsloep en een watertaxi op de Nieuwe Maas in Rotterdam zijn zaterdag twaalf mensen in het water terechtgekomen. Drie mensen raakten gewond. Dat meldt de Veiligheidsregio.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Erasmusbrug. De gewonden kampen met botbreuken en onderkoelingsverschijnselen. Zij werden op het Leuvehoofd onderzocht door ambulancepersoneel. Enkele mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek zeehavenpolitie

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om de gewonden uit het water te halen. Iedereen is inmiddels op het droge. Onder meer de traumahelikopter was aanwezig. Ook werden de hulpdiensten bijgestaan door een aantal watertaxi’s, de havendienst en de zeehavenpolitie.

De zeehavenpolitie onderzoekt de toedracht van de aanvaring. De motorsloep is gezonken en geborgen.

Twitter avatar e_konig Eppo König Watertaxi wordt door politie afgevoerd voor onderzoek naar botsing. https://t.co/wYpnXgBTkC