Recensie

Recensie

De virtuoze fantasiewereld van ‘Isle of Dogs’

Foto Helmut Newton

Spreek Isle of Dogs een paar keer snel achter elkaar uit, en je hoort ‘I love dogs’. In de nieuwe film van Wes Anderson worden honden uit een dystopische Japanse stad verbannen naar ‘Trash Island’. De 12-jarige Atari gaat er op zoek naar zijn hond Spots, en wordt daarbij geholpen door een roedel afgedankte honden. Met een rechttoe-rechtaanverhaal kan Anderson zijn karakteristieke doorkijkjes en symmetrische shots rondom de honden kaderen, een en al hommage aan de Japanse prent- en popcultuur. De virtuoze fantasiewereld van Isle of Dogs is uiteindelijk het toneel voor een verhaal over eenzaamheid en de behoefte aan toenadering, rode draad in al Andersons films.

Film: animatie
Isle of Dogs. Regie: Wes Anderson. In: 48 bioscopen