Zuid-Afrika

Boekhoudschandaal bij meubelgigant Steinhoff dijt uit

De problemen bij het Zuid-Afrikaanse woonwinkelconcern Steinhoff zijn nog groter dan gedacht. In december kwam een groot boekhoudschandaal aan het licht, maar na nieuw onderzoek door accountantsbureau PwC blijkt dat een nog groter bedrag moet worden afgeboekt dan de 6 miljard euro die eind vorig jaar al werd aangekondigd. Hoeveel precies, is nog niet bekend. Het onderzoek van Steinhoff zelf richt zich nu ook op de voormalige bestuurders van het op één na grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, na Ikea. Naar verwachting komt ook oud-topman Markus Jooste, die aftrad toen het schandaal naar buiten kwam, nu in het vizier. Het aandeel verloor sinds december meer dan 95 procent van zijn waarde. Donderdag zakte het aandeel Steinhoff in Frankfurt bijna 8 procent. (ANP/ Bloomberg)