Witwassen

‘Amerikaanse justitie onderzoekt oud-medewerkers Rabo’

De Amerikaanse justitie heeft naar verluidt enkele hooggeplaatste oud-medewerkers van Rabobank in Californië in het vizier. Het gaat om de zaak rond het witwassen van drugsgeld, waarvoor Rabobank in februari schikte voor 298 miljoen euro. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat federale onderzoekers in de Verenigde Staten onder meer overwegen om John Ryan in staat van beschuldiging te stellen. Ryan was voorheen de baas van Rabo’s Amerikaanse dochter RNA. Op vestigingen van de bank in de buurt van de grens met Mexico hielden klanten zich jarenlang bezig met verdachte praktijken. De ex-medewerkers van RNA zouden daarvan op de hoogte zijn geweest, maar niet hebben ingegrepen. Ook zouden ze hebben geprobeerd zaken te verdoezelen. (ANP)