Thuiskok

Croissant met worst, ei, kaas

Dit recept is speciaal voor een van mijn goede vrienden, die op feestjes en partijen graag de sier maakt met zijn eigengemaakte worstenbroodjes. Een smaakwedstrijd moet nog volgen, maar hij is alvast gewaarschuwd voor de croissantjes met worst en ei van Shane Kluivert. Een echte traktatie voor in het weekend.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Bak de worstjes 5 minuten voor in een droge koekenpan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen. Klop ondertussen de eieren op. Bak de eieren in een beetje boter of olie in een koekenpan. Zodra het ei begint te stollen, roer je met een spatel door de pan om roerei te maken.

Rol de plakjes croissantdeeg uit. Leg op ieder plakje deeg een plakje kaas, een voorgebakken worstje en een eetlepel roerei. Rol de croissantjes voorzichtig op en leg ze in de goede vorm op de bakplaat. Bak de croissantjes in het midden van de oven gaar in 12-15 minuten of tot het deeg bruingekleurd is en de kaas is gesmolten. Serveer nog warm bij het ontbijt.