Tennis

Bertens in halve finale Madrid na winst op Wozniacki en Sjarapova

Kiki Bertens heeft donderdag de halve finale bereikt van het tennistoernooi van Madrid. In de kwartfinale versloeg ze Maria Sjarapova, voormalig nummer één van de wereld, in drie sets (4-6, 6-2, 6-3). Woensdag verraste Bertens (26) al door afgetekend te winnen van Caroline Wozniacki, twee op de wereldranglijst. Het toernooi is belangrijk: het zit één niveau onder de grand slams en kent een sterk deelnemersveld. Vrijdag speelt Bertens in de halve finales tegen Française Caroline Garcia. Zij staat zevende op de wereldranglijst. Als Bertens die wedstrijd wint, zou ze voor de zevende keer in haar tennisloopbaan in de finale staan van een WTA-toernooi. Ze won tot nu toe vijf titels op het hoogste niveau. (NRC)

Bertens nu zélf de ster pagina E10