N-Korea

Top met VS 12 juni

Foto Alex Brandon/AP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag bij de Amerikaanse luchtmachtbasis Andrews de drie Amerikanen verwelkomd die door Noord-Korea zijn vrijgelaten. Een van de vrijgelaten Amerikanen zei dat hij tijdens zijn gevangenschap veel dwangarbeid moest verrichten. „Maar als ik ziek was, werd ik wel behandeld.”

Trump sprak de hoop uit op een vredesakkoord met Noord-Korea bij de aanstaande ontmoeting met de leider van dat land. „Ik denk echt dat hij wat wil doen”, zei Trump over Kim Jong-un. „Hij wil zijn land naar de echte wereld brengen.”

Donderdag werden de datum en plaats bekend van de topontmoeting. Het overleg zal op 12 juni plaatsvinden in Singapore. Het zou de eerste keer worden dat de hoogste leiders van de twee landen met elkaar om de tafel gaan zitten. „We zullen allebei proberen er een erg speciaal moment van te maken voor wereldvrede”, aldus Trump op Twitter.