Eurovisie

Waylon door naar finale Songfestival in Lissabon

Waylon staat zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Met het countrynummer Outlaw in ’Em haalde hij donderdagavond genoeg punten voor Nederland, dat voor het derde jaar op rij naar de finale gaat. Behalve Nederland gingen in de tweede halve finale ook Oekraïne, Hongarije, Zweden, Servië, Australië, Noorwegen, Moldavië, Denemarken en Slovenië door naar de finale. De stemmen werden gegeven door de televisie kijkende ‘televoters’ en door de vakjury, die allebei de helft van de uitslag bepaalden. De finale was de afgelopen dagen steeds minder zeker geworden: vlak voor de show stond Waylon op de negende plek bij de bookmakers – er mochten tien landen door. Tot een paar weken geleden stond Outlaw in ’Em een stuk hoger bij de bookmakers. (NRC)