Emmen overrompelt NEC in play-offs

Voetbal In de nacompetitie wint FC Emmen met 4-0 van NEC. Eredivisionist Sparta boekt een belangrijke uitzege bij FC Dordrecht (1-2).

FC Emmen viert een feestje na de derde goal in de play-offs tegen NEC.
FC Emmen viert een feestje na de derde goal in de play-offs tegen NEC. Foto Cor Lasker/ANP

In de strijd om promotie naar de eredivisie heeft FC Emmen donderdag uitstekende zaken gedaan. In de eerste wedstrijd van de tweede ronde, tegen NEC, verraste de Drentse ploeg met een 4-0 zege. Eredivisionist Roda JC en Almere City scoorden niet in Almere: 0-0.

FC Emmen kende een bliksemstart tegen de ploeg uit Nijmegen, die in de competitie op de derde plaats was geëindigd. Maar dankzij goals van Jeroen Veldmate en Nick Bakker stond Emmen binnen acht minuten op een riante voorsprong. Youri Loen vergrootte die na een half uur tot 3-0. In de slotfase maakte Glenn Bijl de 4-0.

In Velsen maakten Telstar en De Graafschap er een waar spektakel van. Telstar kwam met 2-0 voor, maar liet de club uit Doetinchem terugkomen. Mohamed Hamdaoui hielp Telstar met een fraaie vrije trap alsnog aan een 3-2 overwinning.

Sparta leek in Dordrecht na een vroege goal van Loris Brogno op rozen te zitten, totdat Stijn Spierings vlak voor tijd met een geweldige knal van ver buiten het strafschopgebied zijn eigen doelman verraste. Dankzij Robert Mühren werd het alsnog 1-2. De returns zijn komende zondag. (ANP)