In beeld

De enorme ravage na de dambreuk in Kenia

In Kenia zijn woensdagnacht zeker 47 mensen om het leven gekomen toen een dam in het dorp Solai, 190 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Nairobi, bezweek na hevige regenval. Nog tientallen omwonenden zijn vermist. De ravage is enorm. Autoriteiten doen strafrechtelijk onderzoek naar de ramp. De dam, die onder meer gebruikt werd voor de irrigatie van bloemen, zou nog niet gecontroleerd zijn door veiligheidsexperts van de overheid. Kenia wordt al langer getroffen door zware regenval, waardoor eerder al meer dan honderd mensen verdronken.

Een jongetje in het plaatsje Solio staat in de modder in zijn huis, dat gedeeltelijk vernield is door overstromingen na de dambreuk. Daarbij kwamen volgens de politie onder anderen twintig kinderen om het leven.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Hectares grond in de Rift Vallei zijn vernield door de overstromingen in Solai, zo'n veertig kilometer ten noorden van de stad Nakuru.
Foto Suleiman Mbatiah/AFP
Omwonenden trekken door de verwoesting die de dambreuk heeft veroorzaakt.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Mannen zoeken in de modder naar slachtoffers. Dorpsbewoners werden thuis verrast door modderstromen. Een overlevende omschreef het als "de hel op aarde".
Foto Tony Karumba/AFP
Vernietigde kassen van de boerderij waar bloemen gekweekt werden.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Een jongen loopt tussen de verwoesting door naar school. Sinds maart zijn in Kenia bijna 160 doden gevallen als gevolg van zware regenval.
Foto EPA
Honderden mensen zijn door de breuk van de Patel-dam hun huis kwijtgeraakt.
Foto AP
Een medewerker van het Rode Kruis en een militair in gesprek. Achter hen ligt een van de overleden slachtoffers van de overstromingen in een gele lijkzak.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Een militair inspecteert een auto die vernield is door de modderstroom.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Dorpsbewoners proberen overstroomd gebied over te steken.
Foto Tony Karumba/AFP
Voetafdrukken in de modder. Na langdurige regen, wordt Kenia nu al wekenlang geteisterd door zware regenval.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
De Riftvallei is een van de meest vruchtbare gebieden in de regio. De bloemteelt is een belangrijke inkomstenbron van een van de grootste economieën van Oost-Afrika.
Foto AP
Overlevenden zitten buiten hun vernielde huis in Solio.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Omwonenden lopen door de regen. Als gevolg van de zware regenval zijn inmiddels zeker 300.000 mensen ontheemd in Kenia.
Foto Thomas Mukoya/Reuters