Bertens haalt finale van tennistoernooi Madrid

Ze won eenvoudig in twee sets van Caroline Garcia: 6-2 6-2. Zaterdag speelt Bertens in de eindstrijd om haar zesde WTA-titel.

Bertens vrijdag in actie tegen Garcia.
Bertens vrijdag in actie tegen Garcia. Foto Sergio Perez/Reuters

Kiki Bertens heeft vrijdag de finale bereikt van het tennistoernooi van Madrid. Ze had in haar halve finalepartij weinig moeite met de Française Caroline Garcia. Het werd op het gravel in de Spaanse hoofdstad 6-2 6-2 voor Bertens.

Het toernooi van Madrid is een belangrijk evenement op de tenniskalender. Het valt onder de Premier Mandatory-toernooien, de categorie net beneden de grand slams, en alle wereldtoppers doen steevast mee. Bertens bereikte op dit niveau nog nooit de eindstrijd.

Op weg naar de finale schakelde de Wateringse tennisster, die op gravel goed uit de voeten kan, al twee geduchte tegenstanders uit. In de achtste finale versloeg Bertens in twee sets Caroline Wozniacki, de nummer twee van de wereld. Zelf is ze twintigste. Donderdag was Bertens in de kwartfinale in drie sets te sterk voor Maria Sjarapova, de voormalige nummer één op de wereldranglijst.

Zaterdag staat Bertens in de finale hoe dan ook tegenover een Tsjechische speelster. Karolina Pliskova en Petra Kvitova maken later op vrijdag uit wie de tweede finaleplaats krijgt. Als Bertens wint, is het haar zesde eindzege in een WTA-toernooi. Vorige maand was ze nog de beste in het Amerikaanse Charleston.