Heerenveen komt met moeite langs Utrecht

Heerenveen won met 4-3 van FC Utrecht. Eerder op de avond verloor ADO thuis met 2-5 van Vitesse.

Heerenveen-speler Denzel Dumfries in duel met FC Utrecht-speler Mateusz Klich .
Heerenveen-speler Denzel Dumfries in duel met FC Utrecht-speler Mateusz Klich . Foto ANP

Sc Heerenveen heeft het eerste duel met FC Utrecht in de play-offs om Europees voetbal met 4-3 gewonnen. Utrecht was daarvoor teruggekomen van een 3-0 voorsprong. Een late goal van Denzel Dumfries besliste de wedstrijd.

Heerenveen kwam op een 3-0-voorsprong dankzij treffers van Yuki Kobayashi, Reza Ghoochannejhad en Daniel Høegh. Fc Utrecht knokte zich echter terug in de wedstrijd via twee goals van Zakaria Labyad en een eigen doelpunt van Dave Bulthuis. Bij Utrecht kreeg Yassin Ayoub in de 51ste minuut nog zijn tweede gele kaart.

Vitesse-Ado

In de andere wedstrijd om de play-offs om Europees voetbal heeft Vitesse ruimschoots van ADO Den Haag gewonnen. Met 5-2 waren de Arnhemmers te sterk voor ADO, dat thuis speelde.

Vitesse leidde bij rust al met 4-0 door goals van Tim Matavz, Bryan Linssen en tweemaal Mason Mount, die in de tweede helft ook nog eens scoorde uit een vrije trap. Een paar minuten na rust scoorde Abdenasser El Khayati de 1-5 uit een strafschop. Acht minuten voor tijd maakte hij ook nog de 2-5. Met die stand gaat ADO, dat zondag na een winst op Roda JC onverwacht met de play-offs mocht meedoen, het moeilijk krijgen in Arnhem.

Zaterdag zijn de returns.